AKTUELNO

Ponekad nam proizvodi koje možemo i sami napraviti zaista mogu spasiti dan.

Ako ste mlada mama koja ima minimum dvoje nestašnih mališana pod nadzorom 24/7, a pri tom žonglirate sa odlaskom na posao, ljubavnim životom, druženjem sa prijateljicama i brojnim drugim aktivnostima, onda znate koliko je teško voditi računa o svom izgledu, povrh svega toga.

Bilo da jednostavno ne stižete da operete samostalno kosu ili da odete do vašeg omiljenog salona i prepustite se tretmanu pranja iste, usled brojnih obaveza, dobro je da znate da vam suvi šamponi mogu u velikoj meri pomoći. Ništa ne može više da vam spasi dan, i frizuru naravno od suvog šampona koji možete lično da napravite! A evo kako i zašto.

Brojni komercijalni šamponi koji nose etiketu "suvi" sadrže u sebi često neželjene hemikalije koje mogu uništiti vašu kosu, učiniti je previše lomljivom i tankom. Kako biste to izbegli, predlažemo vam da se posvetite nezi vaše kose u kućnoj radinosti, izradom šampona za suvo pranje koji će vam i više nego goditi.

Osim toga prečesto pranje kose dovodi do isušivanja vlasišta, odnosno spiranja prirodnog ulja sa vlasi, zahvaljujući kom kosa izgleda zdravo. Naizmenično korišćenje suvog šampona i pranje kose klasičnim putem pomaže da se održi ravnoteža. Ukoliko ste preumorni da biste prali vašu kosu, ili ste na korak da izađete iz kuće neodložnim poslom – suvi šamponi predstavljaju savršen izbor. Povrh svega DIY šamponi se lako prave, jednostavno nanose na kosu i imaju fantastičan efekat.

Sastojci za šampon za suvo pranje kose:

1/2 šolje destilovane vode

2 kašike praha od šargarepe

2 kašike votke

3 kapi esencijalnog ulja lavande

2 kapi esencijalnog ulja ruzmarina

bočica sa raspršivačem

Kako napraviti šampon?

Pomoću levka sipati destilovanu vodu u bočicu. Potom dodati prah od šargarepe i votku. Izvaditi levak i ukapati esencjalna ulja. Zatvoriti bočicu i protresti kako bi se satojci izmešali. Takođe pre svage upotrebe, potrebno je bočicu protresti.

Kako nanositi suvi šampon?

Uzimajući u ruku pramen po pramen kose, slojevito nanositi šampon, izbegavajući prskanje temena glave i krajeva. Ostavite isti da deluje nekoliko minuta pa potom prstima prođite kroz kosu kako biste je oblikovali. Koristite ređi češalj.

Ovaj šampon koji smo vam danas predstavili je savršen za dame koje imaju plavu kosu, savršeno će ukloniti višak ulja sa vaše kose i dati joj željeni volumen. Osim toga neprimetno će da prikrije taman koren kose koji se eventualno vidi, tako da ćete ujedno odložiti i odlazak kod frizera povodom farbanja.

#Kosa

#Šampon

'