AKTUELNO

Ako su burgeri vaša omiljena hrana, i voleli biste da ih pripremite kod kuće, ovo je savršen recept za dvoje!

Sastojci: 300 grama mlevene govedine, dve zemičke sa susamom, veći crni luk, četiri režnja slaninice, četiri režnja kačkavalja, kečap, rukola, pola kašičice šećera, so, biber

Foto: Unsplash.com

Priprema: Podelite mleveno meso na dva jednaka dela, oformite kugle i "spljoštite" ih u burgere. Ovo uradite brzo, meso ne bi trebalo dugo pritiskati da ne bi postalo previše kompaktno. Nakon formiranja burgera, nemojte ih vraćati u frižider, neka ostanu na sobnoj temperaturi dok pripremate dodatke, biće mekši i sočniji ako ne idu direktno iz frižidera u vruć tiganj.Propržite slaninu na jakoj vatri, tako da postane hrskava. Izvadite je iz tiganja, smanjite vatru na srednju i ubacite luk isečen na rebarca. Dodajte mu šećer kako biste ubrzali karamelizaciju i dinstajte ga na srednjoj vatri dok ne postane smeđ, sladak i mekan.Uzmite tiganj sa debelim dnom, i zagrejte ga na srednjoj vatri. Tostirajte zemičke prerezane na pola, tako da prerezani delovi postanu krckavi. Burgere tek sada sa obe strane dobro posolite i pobiberite.

Po potrebi, dodajte malo ulja i u istom tiganju pržite meso sa obe strane po tri-četiri minuta, ili dok iz burgera ne curi providna tečnost kada ih bocnete.Na donju polovinu zemičke stavite rukolu, potom još vruće burgere, preko njih sir, istopiće se taman koliko treba od toplote mesa. Dodajte slaninicu, malo kečapa i karamelizovani luk. Poklopite drugom polovinom i poslužite odmah.

Autor: Pink.rs