AKTUELNO

Odlukom Kriznog štaba, do ponedeljka će biti zatvoreni svi ugostiteljski objekti, tako da je ovo prava prilika da svojoj porodici skuvate nešto zdravo.

Za 15 do 20 minuta, vaše jelo će biti gotovo i servirano, a na vama je posle ovoga samo da uživate i provedete kvalitetno vreme sa svojom porodicom.

Foto: Pexels

Krem čorba od tikvica

Potrebno: 1 srednja tikvica, 2 krompira srednje veličine, 1 veza sveže mirođije, 1/2 l mleka, malo maslinovog ulja, malo soli i malo bibera, jedna kašika pavlake

Priprema: Krompir i tikvice očistiti, iseći na kockice pa staviti u šerpu da se kuvaju. Kada se skuvaju, procedite pa sa štapnim mikserom sameljite smesu. Posolite, dodajte malo maslinovog ulja i nalijte pola litre mleka. Pustite neka čorbica provri, a zatim u nju ubacite sitnu iseckanu mirođiju i malo bibera. Pustite neka se ključa još pet minuta, a onda skinite sa vatre.

Poslužite toplo, a u svaki tanjir dodajte po jednu malu kašičicu pavlake. Uz ovo jelo možete poslužiti i kockice prepečenog hleba.

Foto: Pixabay.com

Špagete sa spanaćem

Potrebno: 1 pakovanje špageta, 5 kockica spanaća u briketima, 50g maslaca, so, biber, 1/2 l mleka, malo pavlake, 50 susama.

Priprema: Skuvajte špagete ali da budu al dante, zatim ih procedite u njih dodajte mleko i maslac i spanać u briketima i pustite da provri. Sklonite sa ringle. U špagete dodajte so, biber, malo pavlake i prepečen susam. Poslužite toplo.

Foto: Pixabay.com

Punjene tikvice

Potrebno: 2 veće tikvice, 300g mlevenog mesa, maslinovo ulje, so, biber, 50 g kačkavalja, 1 crni luk, origano.

Priprema: Tikvice operite, ali ostavite im koru. Samo ih očistite od peteljki. Zatim ih prepolovite vertikalno i izdubite im sredinu. U čamčiće od tikvica stavite prethodno propremljeno punjenje od mesa (na maslinovom ulju izdinstajte luk i dodajte mleveno meso, sve to posolite i stavite biber i origano). Sve to stavite u rernu na 250 stepeni 15 minuta, a nešto pre nego što izvadite tikvice iz rerne, narendajte kačkavalj na njih. Prijatno.

Autor: Pink.rs

#jela