AKTUELNO

Ako želite lagani obrok sa mesom i povrćem koji će vas zasititi, onda obavezno isprobajte ovu čorbu. Nema ništa ukusnije, a imaćete ručak i sutradan.

Sastojci: 500 g junećeg mesa, 100 g crnog luka, 120 g šargarepe, 20 g paškanata, 15 g celera, 420 g krompira, 450 g graška, so, biber, origano, kim, lovorov list, peršun, 2 l vode + voda za dinstanje i brašno, mast ili ulje, 1 kašika brašna, 1 jaje, 2 kašike kisele pavlake, 1 kašičica senfa.

Foto: Pixabay.com

Priprema: Crni luk iseckajte, propržite i posolite. Meso isecite na kockice, pa dodajte u luk. Posolite, pobiberite, pa dodajte origano, kim i promešajte. Kada se meso uprži dodajte malo vode. Dinstajte nekih sat vremena. Šargarepu, paškanat, celer, krompir i grašak iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pa dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu (2 l). Kada provri, kuvajte poklopljeno još 40 minuta. Brašno pomešajte sa malo tople vode, pa dodajte u supu, pobiberite. Promešajte i kuvajte još 10-ak minuta.

Jaje posolite, dodajte pavlaku i senf, pa sjedinite. U tu posudu dodajte nekoliko kutlača supe i sve vreme mešajte. Zatim tu smesu ubacite u supu i opet dobro promešajte. Ako je potrebno još začinite. Dekorišite sa malo svežeg peršuna.

Autor: Pink.rs

#čorba