AKTUELNO

Ne postoji tačno pravilo kada bi trebalo da imate seks sa novim partnerom. Možda pet minuta nakon što ga vidite ili tek nakon što stupite u brak.

Ali bez obzira koliko dugo odlažete intimnost i čekate da se ovaj ljubavni čin desi, postoje neka pitanja koja treba da postavite svom partneru.

Da li si prijatelj sa svojom bivšom?

- Način na koji priča o prošlim vezama može mnogo da govori o njemu - kazao je njujorški psiholog Ben Mihelis.

Ako sa poštovanjem govori o osobi sa kojom je bio u prošlosti, to je dobar znak da će i prema vama pokazivati poštovanje.

Imajući u vidu da je mnogima krajnje neprijatno da postave ovo pitanje, savet je da napravite uvod tako što ćete generalno pričati o bivšim parnerima, a potom ga navesti da vam kaže da li je sa nekom devojkom ostao u prijateljskom odnosu. U slučaju da je odgovor potvrdan, dobro razmislite da li to može da vam smeta.

Foto: Unsplash.com

Lep auto! Da li pomoću njega muvaš devojke?

Ako vam je cilj da saznate da li potencijalni partner ima problem sa egom, iskušajte ga tako što ćete mu postaviti ovo pitanje. Normalan i skroman dečko će prihvatiti vaše pitanje kao šalu ili će mu čak biti neprijatno.

Ali neko ko je arogantan i nesiguran u sebe, vaše reči će doživeti kao napad. Takođe, ako sa oduševljenjem reaguje na svaki vaš komentar i onda 10 minuta priča koliko je neverovatan, postoji mogućnost da je reč o muškarcu koji je sebičan, što se može odnositi i na krevet.

Da li si radio test za HIV i polno prenosive bolesti?

Dosadašnji podaci raznih istraživanja su pokazuli da, u najvećem broju slučajeva, kada osoba samo kaže da je zdrava, obično nije nikada radilia test na polne bolesti ili HIV. U slučaju da vam odmah iz cuga kaže da je test negativan, jasno vam je da je mislila na HIV test.

Najjednostavniji način da izbegnete neprijatnost je da prvo testirate sebe. Tada ćete lakše moći da uputite pitanje svom partneru ili mu predložite da se i on odvaži i uradi analizu.

Šta su tvoja očekivanja?

Pre nego što spavate sa partnerom, važno je da shvatite da li imate iste želje. Zbog jakih emocija često se dešava da ljudi romantizuju seks pre nego što se on desi, a očekivanja često budu previsoka.

To može biti problematično u slučaju da niste pripremljeni da se nosite sa neuspehom. Nije važno da li želite samo kombinaciju ili dugu romantičnu vezu, samo budite iskreni oko svojih želja.

Autor: Pink.rs

#Seks