AKTUELNO

Možda vam teorija o doživljavanju vrhunca kada ste u dobukom snu (a da vas pritom niko ne dodiruje po intimnoj regiji) deluje neuverljivo, međutim, nauka nas uverava u suprotno. Kad je reč o orgazmu, naša podsvest može da učini čuda i to nikada ne treba da zaboravite.

- Iako osećamo fizički efekat orgazma kao nešto što se događa našem telu, doživljaj seksualnog vrhunca se zapravo odvija u našem mozgu - kaže seks terapeut Vanesa Marin - Nije nam potreban nikakv fizički stimulans da bismo doživeli vrhunac.

Studije su pokazale da čak 80% muške i 40% ženske populacije doživljavaju snažne orgazme u toku sna.

Razlika između muškog i ženskog orgazma tokom sna

Muškarac koji je doživeo vrhunac u snu ostavlja vidljive dokaze u vidu semene tečnosti i sperme koja se prilikom ejakulacije izlučila na donji veš.

Kod žena je situacija nešto drugačija. Iako je prilikom seksa u budnom stanju orgazam kod žena propraćen lučenjem vaginalne tečnosti, u snu ne mora biti tako.

Foto: Pexel

Studija koja se bavila ovim pitanjem došla je do zaključka da se kod žena vrhunac seksualnog užitka manifestuje ubrzanim lupanjem srca, povišenim krvnim pritiskom, širenjem zenica i pojačanim znojenjem. Većina ženskih ispitanika je potvrdila da im nije potreban fizički stimulans da bi doživele orgazam.

Budući da nema fizičkog kontakta, o čemu to žene i muškarci razmišljaju pa dožive orgazam u snu?

Praćenjem aktivnosti mozga za pre i za vreme orgazma, a koje je obavljeno pomoću magnetne rezonance, došlo se do zaključka da pripadnice nežnijeg pola najčešeće razmišljaju, tačnije sanjaju o dodirivanju intimnih delova - klitorisa, zadnjice, grudi, a u seksualnu fantaziju uključeni su i strastveni poljupci.

Kod muškaraca je podsvest malo jednostavnija. Pripadnici jačg pola ne sanjaju nužno o seksualnim aktivnostima, već je dovoljno da razmišljaju o najprivlačnijim delovima ženskog tela - zadnjici, grudima, usnama i sl.

Autor: Pink.rs

#Orgazam