AKTUELNO

Da li ste nekad čuli za izraz „lap dog“?

U prevodu sa engleskog – pas koji voli da sedi u krilu, zapravo je upravo to. Međutim, mimo te očiglednosti, ovi psi nisu samo dovoljno mali da vam sednu u krilo i udobno se smeste već su i njihove ličnosti i geni one koje ih navode da sedenje u vašem krilu vole više nego bilo šta drugo. S druge strane, postoji mnogo rasa koje gotovo nikad nećete navesti da sede s mirom, a naročito ne na vašem krilu jer su previše energične i mesto ih jednostavno ne drži. Dakle ako ste u potrazi za ljubimcem kao stvorenim za maženje satima, obratite pažnju na redove koji slede.

BIVER

Ova vrsta terijera je vrlo privržena svom vlasniku, a jedino oko čega ćete u vezi njih imati posla jeste dlaka, uz redovno šišanje i četkanje život će i vama i vašem malom biveru biti lakši, a on će vas uvek iznenaditi svojom ogromnom količinom ljubavi koju želi da vam bezuslovno ponudi. Ovaj pas je uvek spreman za igru, za maženje, za šetnje – za sve što vi poželite.

KOVRDŽAVI BIŠON

Jedan od najveselijih rasa pasa na našoj listi je svakako kovrdžavi bišon. Ove male lepe pufne obožavaju maženje i budući da su vrlo prilagodljivi, lako će se snaći u svim vrstama domaćinstava, bilo da je reč o manjim ili većim porodicama. Njihova dlaka zahteva svakodnevno četkanje, ali to je zapravo nagrada koju možete da date ovom psu jer je u stanju da vam verno sedi u krilu satima.

BOLONJSKI PAS

Ovo je pas koji jednostavno obožava svog vlasnika i koji će biti neutešan ako ga po ceo dan budete ostavljali samog kod kuće. Iako deluje kao da su zbog specifične vrste dlake teški za održavanje, zapravo je sa njima vrlo jednostavno. Štaviše savršeni su za osobe sklone alergijama, budući da se ne linjaju.

#KUČE

#Životinja