AKTUELNO

Čini vam se da ste napokon našli nekoga ko vam potpuno odgovara i sada biste skoro neprestano da provodite vreme zajedno?

Mnogi parovi uživaju u tome da se viđaju baš svakog dana, a nauka kaže da je dovoljno da se vidite dvaput nedeljno, evo zašto.

Sprečava veštačko "vezivanje"

Psihijatar Skot Kerol smatra da je važno da se, na početku veze, držite pravila o viđanju dva puta sedmično. Ona tvrdi da viđanje češće od toga može da bude uzrok anksioznosti, što može da upropasti potencijalno dobru vezu.

Osim toga, može se desiti da vas emocije zaslepe i da ne primetite da sebe gurate u emocionalno nezdrav odnos. Zato je bolje da date sebi vremena između sastanaka da dobro razmislite o svemu.

Foto: Pexels

Imate više vremena za sebe

Sudeći prema studiji dr Terija Orbaha, stopa razvoda je veća kod parova koji imaju probleme sa privatnošću, nego kod parova koji nisu srećni ili imaju probleme sa intimnošću.

Drugim rečima, ako želite zdravu, dugu vezu, važno je da pustite partnera da diše, ali i da vi imate prostora za sebe. Da bi bilo tako, potrebno je da imate i dane koje ćete provesti odvojeno...

Više vremena da se upoznate

Ne morate da provodite 24/7 zajedno da biste se upozali i povezali. Ako se lepo slažete i odgovarate jedno drugom, najbolje je da se opustite i uživajte zajedničkom vremenu. Zato nema potrebe da forsirate svakodnevna viđanja.

Autor: Pink.rs

#Veza