AKTUELNO

Važno je da čak i kad ste u vezi, treba uvek da nađete vreme za svoje prijatelje jer će i vama na taj način kvalitet života biti mnogo bolji.

Ukoliko volimo svog partnera i želimo da veza koju imamo uspe, veoma je važno da se trudimo i dajemo sve od sebe.. .Ne zaboravite, ljubav čine sve one sitne stvari, reči i postupci koje bi trebalo činiti svaki dan.

Međutim, svi mi ponekad radimo neke stvari, svesno ili nesvesno, koje mogu na negativan način da utiču na našu vezu.

Da se to ne bi dogodilo, svakako treba da znate koje to stvari treba da izbegnete ili da na njih obratite pažnju.

Ne provodite vreme sa prijateljima

Koliko god da smo dugo u vezi, svima nam je potrebno da malo vremena provedemo i sa svojim prijateljima. Prilično se često dešava da, kad neka osoba uđe u vezu, počne da zanemaruje svoje prijatelje.

Važno je da čak i kad ste u vezi, treba uvek da nađete vreme za svoje prijatelje jer će i vama na taj način kvalitet života biti mnogo bolji. Ne zaboravite da su prijatelji važan deo vašeg života.

Koristite ove 4 reči kad se raspravljate

Stručnjaci kažu da određene reči treba uvek da izbegavamo kad se raspravljamo sa partnerom. Prva reč je “treba”. Korišćenje ove reči pokazuje osećaj frustriranosti zbog toga što partner nije ispunio vaša očekivanja. Druga reč je “uvek”. Ova reč dovodi do toga da će se vaš partner osećati kao da nikada ne bi smeo da napravi bilo kakvu grešku.

Treća reč je “nikad”, koja može dovesti do toga da partner bespotrebno počinje da se brani. I poslednja reč je “ali” koja može dovesti do toga da niste uzeli u obzir ono što je partner rekao pre vas.

Razmislite da li često koriste ove reči, pa ako je vaš odgovor da, potrudite se da pronađete bolji način komuniciranja sa partnerom.

Ne zahvaljujete se na ispravan način

Sigurno vam se već nekoliko puta desilo da je partner uradio nešto lepo za vas, a vi ste mu na to rekli: “Hvala, nije trebalo”. Ovo nije najbolji način da izrazite svoju zahvalnost. Jedno istraživanje je pokazalo da kada se zahvaljujete nekome na poklonu ili lepom gestu, to treba da uradite sa pozitivnim osećanjima.

Ako vam je partner kupio buket ruža, najbolji način da mu se zahvalite jeste da kažete: “Hvala, prelepe su.”

Idete na spavanje u različito vreme

Jedna studija je pokazala da, iako žene vole da idu na spavanje u isto vreme kad i njihovi partneri, to i nije baš najtačnije kad je u pitanju praksa. Zapravo, oko 75 odsto parova odlazi u krevet u različito vreme i to se dešava iz različitih razloga, kao što su posao, vreme koje se provodi na internetu, drugačiji rasporedi spavanja i slično.

Zaboravljate na poljubac za laku noć

Savremeni način život zahteva od nas naporan rad, odgovaranje na mailove, obavljanje kučnih poslova i slično, što može dovesti do toga da zaboravljamo neke stvari koje su izuzetno važne.

Ponekad se dešava da odnos sa partnerom uzimamo zdravo za gotovo i da zaboravljamo na sitnice koje su i nama, ali i našem partneru zapravo važne. Da biste sprečili da se udaljite jedno od drugog, ne zaboravite da poljubite partnera za laku noć.

Ne provodite dovoljno vremena zajedno

Ako ste previše fokusirani na druge stvari kao što su karijera i posao, a malo pažnje poklanjate svom partneru, to svakako može naškoditi vašoj vezi. Te stvari svakako jesu važne, ali je bitno da ne zaboravite i na potrebe vašeg partnera.