AKTUELNO

Ako se sa nekim zabavljate duže vremena, logičan naredni korak je da počnete zajednički život.

Osim toga što se češće viđate, na ovaj način štedite i novac, jer zajedno delite troškove, a mnogi se posle nekog vremena suživota odluče na brak. Ali dešava se i da se otpočinjanje zajedničkog života ispostavi kao ne tako dobra ideja, piše Huffpost.

Ovo su četiri znaka koja ukazuju na to da najverovatnije nije trebalo da otpočnete zajednički život s partnerom.

1) Počeli ste da živite zajedno iz finansijskih razloga

Mnogi koji iznajmljuju stan u gradu odluče da počnu zajednički život s partnerom. Ovo može biti dobro za vaš novčanik, ali sa druge strane loše za vašu vezu i sreću. U početku parovi žele da što više vremena provode zajedno, ali kasnije može doći do svađa i razilaženja u stavovima, kao i do neslaganja u podeli kućnih poslova. U ovom slučaju najbolje je da se razdvojite i živite odvojeno, ali ne treba da raskidate.

Foto: Pexels

2) Bili ste srećniji pre zajedničkog života

Ako shvatite da ste bili srećniji pre nego što ste počeli da živite zajedno, razdvajanje bi moglo da reši problem. Da li ste pre bili zadovoljniji svojom vezom i vašim odnosom? Da li se osećate sputano tokom zajedničkog života? Ako je odgovor na ova pitanja da, vratite se na stari način funcionisanja i nastavite da živite u odvojenim stanovima, ali stavite do znanja svom partneru da to želite zato što se nadate da ćete popraviti vaš odnos.

3) Imate decu i njima bi značilo da vaš novi partner ne živi sa vama

Odluka o prestanku zajedničkog života najviše ima smisla za parove koji imaju decu iz prethodne veze. Nekada roditelj želi da mu onaj ko nije roditelj njegove dece pomogne malo, a nekad očekuje više, pa ostaje u stanu zbog toga što smatra da je za decu bolje da imaju oba roditelja. Ipak, za decu je često bolje da ne upoznaju novog partnera svog roditelja dok ne prođe neko vreme, pa bi trebalo da vidite sa svojom decom šta bi njima odgovaralo.

4) Vaši rasporedi i društvene potrebe se ne poklapaju

Nakon useljavanja desi se da shvatite da su vaši načini života nekompatibilni i da morate da se uskladite sa partnerom kako znate i umete. Ako jedno od vas radi treću smenu, a drugo regularnu smenu od 9 do 17, možda bi bolje bilo da zbog mira i jednog i drugog živite odvojeno. Isto tako, ako je jedno od vas ekstrovert i voli da zove ljude u posetu ili pravi žurke, dok je ono drugo introvertno i želi da ima prostora i vremena samo za sebe, najpametnije bi bilo da živite u odvojenim stanovima.

Autor: Pink.rs

#Svađa