AKTUELNO

Možete da služite kao glavno jelo ili kao prilog nekom mesu.

Sastojci:

1 kg krompira150 g švapskog sira (ili krem sira)2 praziluka1 jaje3 kašike ulja3 kašike brašna½ l mleka1 kašika solipo 1 kašičica majorana i majčine dušicepo ½ kašičice kima i bibera

Foto: Unsplash.com

Priprema:

Operite i kuvajte krompir pola sata u vodi. Prohlađen krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Jedan praziluk iseckajte i 5 minuta pržite na ulju, zatim dodajte brašno i postepeno mleko da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte sos desetak minuta uz stalno mešanje. U skuvan sos stavite sir pomešan sa jajetom, majoran, majčinu dušicu i kim. U vatrostalnu činiju ređajte krompir isečen na kolutove, posolite i pobiberite ga, pa pospite iseckanim prazilukom i prelijte sosom. Ponovite redosled dok ne utrošite krompir i sos. Poslednji red je sos. Pecite u rerni na 180°C 20 minuta. Služite toplo.

Autor: Pink.rs

#krompir