AKTUELNO

Sitnice su temelj za dugotrajan i dobar brak.

Većina ljudi se divi starijim bračnim parovima kada ih sretnu na ulici i pitaju se šta je ključ njihovog uspeha. Često se radi o sitnicama. Baka i deka se drže za ruke ili ona u ruci nosi buket ubranog cveća. Upravo je dodir dlanovima prva stvar koju muškarci počinju da ignorišu kada stupe u brak.

Sitnice koje nijedan muškarac ne sme da prestane da radi kada se oženi možda se čine banalnim, ali one su takođe temelj za dugotrajan i dobar brak.

1. Držanje za rukuOvo je najjednostavniji čin pripadnosti, koji parovi na početku ljubavne veze bez pogovora održavaju. Iako zvuči banalno, važnost ovakvog dodira i toga što brojne žene insistiraju na njemu, sasvim je opravdano.

Naime, istraživanje sprovedeno u Švedskoj obuhvatilo je srećno udate žene koje su bile izložene stresnim situacijama. Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima, dokazana je za 45 odsto manja reakcija na stres prilikom kojeg su ispitivane žene držale svog supruga za ruku.

2. Otvaranje vrata

Jedno od pravila svakog bontona jeste da muškarac ženi otvara vrata. Skoro svaka žena će priznati da koliko god ona samostalna i samosvesna bila, da je takav gest jedan od najlepših iskaza poštovanja prema njoj. Ništa drugačije nije ni sa udatim damama. Naprotiv, upravo u braku svaki muškarac bi trebalo da ostane džentlmen do kraja.

3. Zajednička putovanjaKada gledate zajedničke fotografije sa početka veze, sve što vidite su nasmejana lica na različitim destinacijama. Ta iskustva bi trebalo da negujete i u braku. Odlazak udvoje, pa makar na jednodnevni izlet u blizini kuće, probudiće stari osećaj zaljubljenosti.