Uz klasično ulje, sirće i so, možete dodati još nekoliko jednostavnih sastojaka iz špajza i frižidera i tako napraviti ukusan preliv za zelenu salatu koji će značajno poboljšati njen ukus
Sastojci za preliv:
80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja60 ml vinskog sirćeta1 kašika limunovog soka2 češnja belog luka1 kašičica dižon senfa1 kašičica sušenog origana
Priprema:
1. Pritisnite oguljeni i očišćeni beli luk kroz presu, ili ga ručno iseckajte na sitne komade.
2. Ubacite beli luk u teglu (s poklopcem).
3. Belom luku dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen limunov sok, dižon senf, vinsko sirće i sušeni origano.
4. Poklopite teglu i dobro promućkajte.
5. Prelijte deo po zelenoj salati. Ostane li vam preliva poklopljenu teglu stavite u frižider i tako čuvajte do pet dana.
Autor: Pink.rs