AKTUELNO

Osvežavajuća poslastica s minimalnim brojem kalorija.

Mnogo je stvari koje nas asociraju na leto - more, plaža i, naravno, sladoled. Najlakše nam je da ga kupimo u marketu ili poslastičarnici, ali je definitivno najbolji izbor da napravimo sladoled u kućnoj varijanti, jer jedino tako možemo da kontrolišemo količinu šećera i drugih dodataka bez kojih je ova poslastica nezamisliva.

Ovo je recept za osvežavajući sladoled koji možete da jedete bez griže savesti, jer ne sadrži ni gram rafinisanog belog šećera. Takođe, ovaj domaći sladoled je odličan i za decu.

- 2 kivija - 3 kašike meda- 60 ml vode- šaka jagoda- 1 banana

Oljuštite kivi, pa ga izmiksajte zajedno sa 20 ml vode i jednom kašikom meda. Drugi kivi iseckajte na kolutiće i poređajte ih u plastičnu čašu, tako što ćete ih prisloniti uz ivice posude. Sipajte smesu koju ste umutili, pa u sredinu stavite drveni štapić. Stavite u zamrzivač i prvi sladoled je gotov.