AKTUELNO

Izgleda kao nova uz par prirodnih sastojaka za čišćenje.

Izgleda kao nova uz par prirodnih sastojaka za čišćenje.Ukoliko ste protiv korišćenja agresivnih preparata za čišćenje, dobro je znati kako da očistite određene površine u kući korišćenjem potpuno prirodnih namirnica, kao što je recimo limun, uz pomoć kojeg ćete neke veoma prljave regije u domaćinstvu zablistati.

Hromirani delovi automobila

Mešavinom soli i limunovog soka u maloj bočici sa raspršivačem, možete očistiti hromirane detalje u vašem automobilu.

Police u frižideru

Koristeći toplu vodu pomešanu sa limunovim sokom, možete oribati i kantu za otpatke, kako bi uklonili neprijatan miris. Isto tako, ako u vodu za pranje frižidera ubacite sok od limuna, frižider će dobiti dodatnu svežinu.

Uklanja kamenac

Sjajne površine svakog kupatila nakon nekog vremena postaju uflekane od vode, odnosno kameca. Da biste im vratili stari sjaj, koristite limun. Limun isecite na pola i njime istrljajte površine ili ga jednostavno iscedite na krpu i natrljajte na kritična mesta, a zatim ostavite da odstoji, potom isperite. Da bi delovali prirodni preparati potrebno je uvek ostaviti ih neko vreme na površini.

Zidovi
Tvrdokorne fleke od maltera, možete očistiti tako što ćete na četkicu za zube sipati limunov sok i time čistiti zaprljanu površinu.