AKTUELNO

Najbolji odnos sa partnerom imamo kada nam je ta osoba i najbolji prijatelj i ljubavnik istovremeno.

Seks jeste bitan faktor u vezi i ako nije dobar često dovodi do raskida. Ako vaš odnos sa voljenom osobom prolazi kroz seksualnu krizu, trebalo bi na pravi način poraditi na tome.

Stoga, američki ljubavni terapeut Tifani L. Dejvis Anri je podelila nekoliko saveta i poteza koje treba povući.

Odaberite pravo okruženje

Izaberite najbolji i najopušteniji trenutak da započnete ovako škakljivu temu. Najbolje bi bilo da razgovarate za vreme večere ili kad se smestite da gledate televiziju na udobnom kauču.

Započnite pozitivan razgovor

Kritika upakovana u pohvalu je bolja nego sama kritika.

Rečenica poput: Veoma mi je lepo kada mi ljubiš vrat. Moglo bi češće ovako", uvek pali. Sa druge strane, nikako nemojte govoriti: Nervira me kada tako brzo kreneš u akciju".

Ne očekujte čuda

Iz razgovora o seksu morate izbaciti sve stvari koje vaš partner ne može da promeni, čak i da hoće. To se odnosi između ostalog na njegov prirodan miris tela.

Stoga, morate biti svesni da ne možete promeniti ličnost, već samo određeni način ponašanja.

Foto: Pexels

Otvoreno razgovarajte

"Bacite sve karte na sto" i otvoreno razgovarajte sa svojim partnerom o vašem seksualnom odnosu. Ali, nemojte samo isticati svoje želje, već saslušajtei njegove. Bitno je da se i vi i on dobro osećate i uživate u krevetu.

Pitajte ga šta najviše voli, a čega bi mogao da se odrekne.

Napravite listu međusobnih želja

Ljubavni terapeut Henri savetuje parove koji imaju seksualne probleme da upotrebe jedan trik, odnosno da otkriju jedno drugom šta vole, a šta ne.

1.) Stvari koje me uvek pale.

2.) Stvari koje su mi uglavnom OK i

3.) Stvari koje uopšte ne volim.

Razmenite ove liste jer ćete tako znati šta vaš partner želi, a šta ne!

Potražite stručnu pomoć

Nekad su problemi i razilaženja u seksu toliki da ni posle razgovora ne bude pomaka. Ukoliko se nađete u bezizlaznom situaciji kada je vaš seksualni odnos u pitanju, vreme je da se obratite stručnjaku.

Autor: Pink.rs

#Seks