AKTUELNO

Iako po apotekama možemo da kupimo brojne kremice koje pomažu pri lečenju herpesa, nakon njihove upotrebe na usnama ostaju beli tragovi, kao mali ožiljci.

Herpes je inače posledica infekcije virusom Herpes simplex, a prenosi se poljupcima, dodirom, kao i upotrebom zajedničkog pribora za jelo. Nakon što se zarazimo ovaj virus je stalno prisutan u telu, skriven u nervu blizu usta i nosa, a na površinu izbija nakon što nam padne imunitet.

Foto: Pixabay.com

Predstavljamo vam nekoliko predloga kako da se sa herpesom izborite na potpuno prirodan način, nakon kojeg vam neće ostati ožiljci na usnama:

1 .Napravite gustu smesu od tri krupnija čena belog luka, sitno izrendana i 100 g meda. Ovom smesom mažite inficirane delove.

2. Herpesa se možete rešiti i ako ga budete mazali tripostotnim hidrogenom ili bundevinim uljem koje možete da kupite u svim prodavnicama zdrave hrane.

3. Još jedan prirodni lek za herpes je heljdino brašno. Jednostavno, jednu kašiku brašna prelijte sa dve šolje ključale vode, malo prokuvajte i dobijenu smesu mažite preko bolnih delova.

4. Pomešajte kašiku soli i kašiku sode bikarbone sa malo vode da dobijete gustu smesu koju ćete mazati nekoliko puta u toku dana.

Kao prirodni lekovi protiv herpesa dobro će vam doći i aloe vera, nana i propolis.

Autor: Pink.rs