AKTUELNO

Obratite pažnju na pet razloga zbog kojih stalno želite da pijete vodu.

Dehidracija

Prva stvar o kojoj treba razmišljati je dehidracija. Da li je vruće ili vlažno napolju? Da li živite na visokoj nadmorskoj visini? Da li ste se danas bavili sportom? Sve ove stvari povećavaju vašu potrebu za vodom.

So

Ako imate slabost prema slanim grickalicama ili uvek počnete dan sa slanom hranom, to je možda razlog zbog koga telo nema dovoljno vode. Odnos vode i soli je veoma važan za telo. Pokušajte da ne dodajete so obrocima koje kuvate ili ih zamenite drugim, zdravim začinima.

Foto: Pexels

Suva usta

Prema rečima doktora možete imati osećaj da ste žedni zbog suvih usta. Ovo stanje se javlja kada žlezde ne mogu da proizvedu dovoljnu količinu pljuvačke. Ovo može biti neželjeni efekat određenih lekova, uključujući antidepresive.

Anemija

Sa anemijom, osoba može doživeti slabost, veliki zamor, gubitak kose i krhke nokte. Sa ovim sindromom, jedan od simptoma može biti intenzivna žeđ, kažu lekari. Da biste izlečili anemiju, konsultujte specijaliste, preduzmite odgovarajuće testove i pratite propisani tretman.

Starost

S godinama, reakcija tela na žeđ je drugačija. To znači da stariji ljudi manje piju vodu i dehidratacija je vrlo česta među njima. U takvoj situaciji pomoći će vam da redovno podsećate sebe na ono što treba da pijete (na primer, na telefonu) ili da bocu vode uvek držite na vidljivom mestu kako ne biste zaboravili.

Autor: Pink.rs