AKTUELNO

Ovu salatu možete da služite kao predjelo ili kao obrok.

Mere za ovu laganu letnju salatu su odokativne, napravite onako kako vi volite. Ako vam se ne dopada neki sastojak u prelivu, izbacite ga.

Lubenica je povrće koje svi volimo i možemo je jesti non-stop, ali da li ste je ikada probali u salati? Ovako pomešana sa rukolom, fantastičnim prelivom i sirevima je dobitna kombinacija. Izađite iz kolotečine i počastite se ovom zanimljivom i osežavajućom salatom.

Sastojci:

lubenica

rukola

sušeni paradajz

manouri sir (ili neki koji može da se griluje)

tvrdi sir (tipa grijer)

Za preliv:

jogurt

dižon senf

javorov sirup

sos od nara

maslinovo ulje

bosiljak

so, biber

Priprema:

Sve sastojke za preliv pomešajte i ubacite opranu rukolu preko. Stavite na tanjir, pa preko dodajte isečenu lubenicu. Sušeni paradajz malo propržite, pa iseckajte i stavite preko lubenice. Zatim izrendajte sir, a manouri ili neki drugi beli sir koji može da se griluje, propržite u tiganju gde se pržio sušeni paradajz. Preko gotove salate sipajte još malo preliva.

#salata