Prave se brzo i lako, a mogu se služiti i s povrćem, i s pirinčem, i s testeninom i uvek ćete im se rado vraćati.
Sastojci:
700 g svinjetine
so, biber
oko 60 g brašna
peršun
4-5 čenova belog luka
100 ml paradajz soka
100 ml bujona ili vode
100 ml piva
čeri paradajz
Priprema:
Šnicle posolite i pobiberite. Zatim ih uvaljajte u brašno i ređajte u nauljen pleh. Meso pospite peršunom i seckanim belim lukom. Stavite još jedan red mesa preko sa peršunom i belim lukom.
Pomešajte sok od paradajza, bujon ili vodu i pivo, pa zalijte meso. Dodajte čeri paradajz preko. Pecite poklopljeno 60-70 minuta na 220°C + otklopljeno još 15 minuta.
pročitajte još
KUVAR TVRDI: Krompir za pire se ne kuva u vodi, već u…
#Šnicla