AKTUELNO

Zanimljivo istraživanje otkrilo koji muškarci su skloniji prevari!

Prevare su danas, nažalost, veoma česte, a jedno zanimljivo istraživanje utvrdilo je da je jedna grupa muškaraca mnogo sklonija prevari od drugih!

Naime, prema istraživanju YouGov iz 2019. godine, svaka peta osoba je barem jednom bila neverna svom partneru, a ispostavilo se i da su muškarci koji su u vezi sa ženama koje zarađuju više od njih, skloniji prevari.

Autorka ovog istraživanja, docentkinja sociologije na Univerzitet u Konektikatu, dr Kristin Manč, ispitala je 1.000 muškaraca i 1.500 žena koji su u braku ili žive u vanbračnoj zajednici. Otkrila je da muškarci koje partnerke finansijski izdržavaju, varaju čak pet puta češće nego oni koji zarađuju koliko i partnerka.

Osim toga, studija je pokazala i da muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerki takođe imaju više sklonosti da "švrljaju".

Ovakve rezultate istraživanja, dr Manč objašnjava time da je "polni identite muškarca ugrožen ukoliko ga žena izdržava, jer to dovodi u pitanje tradicionalni pojam muškarca kao onog koji izdržava porodicu".

Kada je reč o muškarcima koji zarađuju znatno više od svojih partnerki, oni uglavnom rade poslove na kojima imaju više prilika da budu neverni partnerki, zbog dugog radnog vremena, poslovnih putovanja i slično, smatra autorka studije.

Autor: