AKTUELNO

Umesto da kupujete boju i svu opremu koja vam je potrebna za krečenje, pokušajte sa ovim jednostavnim trikom.

Pranje zidova je veoma naporan posao, koji zahteva dosta vremena, ali koliko god bio zamoran, dubinsko čišćenje doma podrazumeva i njih. U koju god ih boju krečili, zidovi će posle nekoliko godina poprimiti siv ton, a ukoliko ukućani konzumiraju cigarete, zidovi će u većini slučajeva postati žuti, a kuća će imati neprijatan miris, kog se nije lako rešiti.

Krečenje je uglavnom najbolje rešenje kada su zidovi prljavi. Međutim, ono ne bi trebalo da vam bude prva opcija kada je uklanjanje nikotniskih fleka u pitanju.

Umesto da kupujete boju i svu opremu koja vam je potrebna za krečenje, pokušajte sa ovim jednostavnim trikom.

Tanja je domaćica koja na društvenoj mreži TikTok redovno objavljuje trikove i savete koji olakšavaju naporne kućne poslove, pa je tako ovaj put svojim pratiocima pokazala kako da na brz način očiste fleke i mrlje na zidu. Sve što vam je potrebno su valjak za krečenje, voda, soda bikarbona i sredstvo za dezinfekciju.

Nadamo se samo da ne koristi centrifugu: Stavio veš mašinu kao vrata kokošinjca
U posudi pomešajte pola litre vode, 2 dl sredstva za dezinfekciju i 3 pune kašike sode bikarbone. Valjak umočite u dobijenu tečnost i premažite sve zidove. Ukoliko je potrebno, postupak ponovite još jednom, a onda ostavite zidove da se osuše.

Kako ova žena tvrdi, zidovi će dobiti efekat kao da ste ih okrečili, a osim toga, prostorija će lepo mirisati.

Autor: