AKTUELNO

Iako se jednima svidela ova ideja, drugi su komentarisali da bi bar trebalo da ima uvid na šta troši njegov novac. Kakav je vaš stav?

Finansije su uvek osetljiva tema, pogotovo kada je reč o onim bračnim. Istraživanja su pokazala da više od dve trećine bračnih parova redovno vodi raspravu oko novca, bez obzira na to koliko ga imaju.

Na našim prostorima od davnina važi "pravilo" da muškarac treba da zarađuje, po mogućstvu više od žene, koja bi, prema mišljenju mnogih trebalo da bude domaćica i vodi računa o deci i kućnim poslovima. Ali, mnogi supružnici biraju kompromis i razgovor kao opciju za rešavanje ovog problema.

Tako su i Danijel i Kristina, roditelji petoro dece, odlučili da on radi, a da sav novac daje svojoj supruzi koja će ga, kako on veruje, potrošiti na najbolji mogući način. Naime, ovaj bračni par na društvenoj mreži TikTok redovno objavljuje video zapise u kojima dele savete za uspešan bračni život.

- Istovremeno i jesmo i nismo tradicionalni - kaže Danijel u jednom od snimaka u kom objašnjava da je on taj koji zarađuje, ali kada novac legne na njenog račun, on sa njim više nema veze.

- Iskreno, to mi samo olakšava posao, jer imam dovoljno svojih obaveza. Supruga ne mora da mi traži novac za svaku sitnicu, već sama raspolaže mojom zaradom - objasnio je ovaj čovek.

Iako se mnogima svidela njegova ideja, drugi su komentarisali da bi bar trebalo da ima uvid na šta njegova supruga troši novac. U iznošenju komentara nisu birali reči.

- Ona je sponzoruša. Ne postoji drugi naziv za to. Nadam se da bar imaš uvid na šta sve troši tvoje pare - napisala je jedna žena, dok je druga dodala da svaka žena potajno mašta o ovakvom načinu života.

Danijel nije ostao suzdržan, pa je odmah odgovorio na negativne komentare upućenih na račun njegove žene.

- Ona je majka petoro dece. To ne može da se poredi ni sa jednim poslom i to bi žene trebalo da znaju. Kada smo se upoznali, nismo imali ništa, a ona je sve vreme bila uz mene. Jedan period nismo imali para, a ona je prodala venčanicu i prsten kako bismo imali za hranu. Sada, kada zarađujem dobro, najmanje što mogu da učinim je da ona bude srećna - zaključio je Danijel.

Autor: