AKTUELNO

Ništa ne nervira ženu više od prljavog frižidera sa neprijatnim mirisom, a da ne govorimo o pokvarenim ostacima hrane! Da bi se izbegla sramota, potrebno je redovno prati frižider i kontrolisati njegov sadržaj. Kako očistiti frižider? Morate li to često da radite?

Kada sređujete sadržaj frižidera, bacite sve namernice kojima je istekao rok trajanja i napred stavite namernice sa kraćim rokom upotrebe da biste ih prve iskoristili.

Pranje frižidera je težak zadatak. Koliko često perete frižider? Budimo iskreni … većina nas se ovo retko radi. Čišćenje i osvežavanje frižidera jednako je važno kao i brisanje prašine, pogotovo jer unutra ima hrane! Frižider možete oprati deterdžentima namenjenim za čišćenje ove vrste uređaja ili koristiti kućne metode i proizvode koje ćete sigurno pronaći u svom domu.

Sirće je lek za svako zlo

Foto: Pink.rs

Topla voda sa malo tečnosti za pranje posuđa savršena je za pranje frižidera. Ako ne želite da koristite deterdžent ili želite da isprobate novu metodu, preporučujemo … pranje frižidera sirćetom.

Sirće pomešano u jednakim razmerama sa vodom odličan je način da uklonite neprijatne mirise iz frižidera i dezinfikujete ga. Da biste sprečili rast plesni, prethodno oprani frižider obrišite samo sirćetom. Koristite ne samo meku krpu, već i neko pomagalo da dođete do teško dostupnih mesta. Na taj način ćete se osloboditi više buđi i prljavštine nego samo sa krpom. Počnite sa pranjem frižidera od vrha do dna. Takođe možete koristiti sirće pomešano sa vodom – samo pomešajte 3 šolje mlake vode sa 1 šoljom sirćeta, a zatim obrišite sve police i delove frižidera iznutra.

Osim pranja frižidera, ne zaboravite da ga redovno osvežavate

Takođe je potrebno paziti da se mirisi hrane koja se tamo skladišti ne mešaju u frižideru. Postoje dva načina za to: soda bikarbona ili mlevena kafa. Stavite posudu sa izabranim proizvodom u frižider – videćete koliko dobro upija mirise!

Domaći načini osvežavanja frižidera odlični su jer ne sadrže veštačke supstance.

#frižider