AKTUELNO

Da, i supermodeli imaju celulit, ali to ne znači da morate da trpite efekat narandžaste kore na vašoj zadnjici i butinama. Saznajte kako da se oslobodite celulita zauvek!

Šta je tačno celulit?

Celulit ima oko 80 do 90 procenata žena, pa čak i aktivne sportistkinje i mršave manekenke. Iako je celulit jako rasprostranjena pojava, iznenađujuće malo se govori o njemu. Ovo su najvažnije stvari kojih morate biti svesni u vezi celulita:

• Celulit je više od deformacije kože. Najjednostavnije rečeno, celulit predstavlja džepove masti koji su stisnuti između traka vezivnog tkiva, koje su pod vašom kožom.

• Celulit diskriminiše. Žene svih uzrasta imaju celulit, dok se muškaraca praktično ne pojavljuje. To je zato što je vezivno tkivo različito kod žena i muškaraca. Momci imaju jače tkivo koje efikasnije skladišti masti. Žene imaju slabije vertikalne trake tkiva kroz koje se masti mogu lakše provući.

• Težina nije važna. I mršave i gojazne žene imaju celulit, tj. masnoću između mišića i kože. To je sve što je potrebno da bi se celulit desio.

• Ne možete samo mršavljenjem skloniti celulit. Gubitak težine ponekad čini celulit manjim, ali nekada ironično, može se i više izraziti posle mršavljenja. Vaša koža može postati sjajnija nakon gubitka težine, što nekada može učiniti celulitom izraženijim.

• Tvoja mama je možda “kriva”. Celulit je dosta vezan i za genetiku. Geni pomažu u određivanju načina na koji telo skladištite masti i ako su žene u vašoj prorodici sklone celulitu, velika je verovatnoća da ćete to biti i vi.

• Hormoni igraju važnu ulogu. Celulit kreće da javlja još u pubertetu, kada se estrogen aktivira. Neka istraživanja pretpostavljaju da žene su sa većom količinom estrogena sklonije celulitu.

• Uklanjanje celulita nije lako. Čak i liposukcija, najinvazivniji tretman za celulit, često pogoršava stanje. Uklanjanje masti liposukcijom može ostaviti vašu kožu još više poroznijom nego što je to bilo ranije.

Foto: Unsplash.com

Dakle, šta možete učiniti da se  konačno rešite celulita? Čak i stručnjaci se ne slažu oko tačnog razloga zašto se iznenada pojavljuje. Neki ističu da celulit nastaje zbog vaše lošije cirkulacije, naročito kod nogu. Oni veruju da kapilari i krvni sudovi koji donose hranljive materije u kožu, počinju da se pogoršavaju, i ulivaju limfnu tečnost u masne ćelije. Ove masne ćelije se spajaju, i kreću ka površini kože, izazivajući izgled grudvica i udubljenja na koži.Takođe, kod pojave celulita, i zdravlje same kože se pogoršava. Celulit u kombinaciji sa smanjenjem količine kolagena uzrokuje da našoj koži opadne tonus  i postane slabija, čineći masne ćelije još vidljivijim.

Šta pomaže uklanjanju celulita?

1. Masaža. Ručne, laserske i ostale vrste masaža celulita dosta pomažu u njegovom uklanjanju, ali ukoliko ne promenite način života i ishrane, posle nekog vremena i posle masaža, celulit će se ponovo vratiti. 

1. Vežbanje. Vežbanje je ključno za nestanak celulita. Žene treba da uvedu rutinu vežbanja dva do tri puta nedeljno. Vežbanje je izvanredan lek za vašu kožu. Ako su vaši mišići više definisani, vaša koža će izgledati glatko. Kada izgubite težinu i zamenite ga mišićnom masom, sloj masti će se drastično smanjiti, a vaš celulit će postepeno potpuno nestati.

2. Zdravo mršavljenje. Postizanje idealne težine može pomoći u smanjenju celulita. Pa ipak, samo smanjenje kilograma bez učvršćivanja kože neće uvek biti produktivno. Kada izgubite težinu, vaša koža se može smežurati, a celulit može postati vidljiviji. Što ste mlađi i što je bolja elastičnost kože, to će bit ii bolji rezultati. Za sve nas, trening snage je način broj jedan za trajno gubljenje celulita. 

3. Učinite vašu kožu jačom. Razni tretmani i kreme koji vam mogu ponovo izgradite kolagen u koži, kao što su kreme sa retinolom ili vitaminom C, mogu pomoći dostizanju boljeg stanja vaše kože.

Za koji god treteman ili kombinaciju tretmana se odlučite, potrebno je i da budete strpljivi i istrajni da iznesete ceo proces do kraja, kako se bi potpuno oslobodili celulita. Vrlo bitan saveznik na ovom putu zdravog mršavljenja i uklanjanja celulita biće vam Herbafast fiber, sadrži najveću količinu biljnih vlakana. Ova vlakna vezuju suvišnu vodu, toksine i masti u organizmu koje potom uklanjaju. I što je najvažnije, na putu kroz telo, Herbafast Fiber pomaže da se masnoće ne vezuju i sprečava stvaranje masnih naslaga i celulita. 

Foto: Promo/Herbafast

Ne čekajte, i započnite veliko jesenje spremanje sa Herbafast fiberom!

Autor: Pink.rs