AKTUELNO

Omiljeni alkohol većine Srba je pivo, a sada ga možete koristiti i u čorbi. Neverovatno kremasta čorba od piva i sira je odlična za večeru, ali i ručak.

Umesto u tanjiru, izdubite lepinju, sipajte čorbu i tako je služite. Takođe, možete da je dekorišete hrskavom slaninom. Ovakvu čorbu sigurno do sada niste probali, a verujemo da će vam se dopasti. 

Sastojci: 1 crni luk, 3 velike šargarepe, 2 stabljike celera, 6 kašika slanog putera, 1/2 šolje brašna, 480 ml piva, 2 šolje pilećeg bujona, 1 šolja pavlake za kuvanje, 230 g čedar žutog sira, 2,5 šolje tvrdog sira po želji, 2 kašičice vorčester sosa, 1 kašičica senfa u prahuso, biber, začinska paprika, beli luk u prahu. 

Priprema: Iseckajte luk, celer i šargarepu. Stavite u veću šerpu i prodinstajte dok povrće ne omekša. Pospite brašno, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Sipajte pivo, bujon, pavlaku i lagano kuvajte. Povremeno promešajte i ostavite tako oko 5 minuta. Dodajte sireve, jedan izrendajte, a drugi iseckajte, pa sipajte vorčester sos, mleveni senf i začine. Mešajte dok se sir potpuno ne ohladi. Ukrasite proprežnom slaninom i vlašcem, ako želite. 

Autor: Z.L.

#čorba