AKTUELNO

Nije važno samo šta pijete ukoliko želite da smršate, već i vreme u koje uzimate svoj prvi napitak.

Ako tražite jednostavne načine da se osećate energičnije svakog dana, pokušajte da promenite način na koji pijete. Možda ste umorni od slušanja konstantnog skretanja pažnje da konzumirate previše određenog pića, a samim tim biće vam drago da čujete da je zdrav organizam povezan i sa brzinom i vremenom u koje uzimate piće.

Voda i hidratacija su neophodni za telo, a održavanje posebnih navika u konzumiranju pića može vam pomoći da se osećate još bolje, energičnije i raspoloženije. Pijenje na pravi način smanjuje upalu i minimizira osećaj nadimanja, što na kraju rezultira boljim zdravljem i viškom energije.

Na primer, čaša vode ili uzimanje bilo koje vrste hidratacije odmah nakon što se probudite ujutru, diktiraće vaš dalji tok tokom dana.

"Kada se probudimo, vratili smo se sa pauze od pijenja tečnosti. Hidratacija ujutru je odličan način da se stimuliše metabolizam", kaže nutricionista Libi Mils.

Bez te čaše jutarnje hidratacije, možda ćete osetiti glad ili iznenadnu želju za povećanjem energije, što će vas navesti da posegnete za hranom koja vašem telu možda nije potrebna. Studija istraživača sa "Virginia Tech" pokazuje da za odrasle, čaša vode 30 minuta pre doručka smanjuje unos kalorija za doručak.

Pored toga, druga studija iz časopisa "The Journal of Clinical Endocrinologi & Metabolism" pokazuje da hidratacija povećava brzinu metabolizma za preko 20%, značajno smanjujući osećaj nadutosti. Ipak, važno je napomenuti da se ovde ne radi samo o mršavljenju i osećaju manjeg nadimanja.

Hidratacija odmah nakon što se probudite daje podstiče bolje raspoloženje tokom dana.

Autor: