AKTUELNO

Svaki brak je drugačiji i zato je teško upoređivati odnose između partnera, pogotovo kada je u pitanju seks.

Učestalost seksa se definitivno menja proporcionalno dužini braka. Jedno istraživanje sprovedeno na uzorku od 300 bračnih parova otkrilo je zanimljive podatke o tome koliko često parovi u braku zapravo vode ljubav, prenosi Najžena.

Zaključeno je da je uz brojne životne obaveze i probleme, decu i posao vrlo teško sačuvati savršen odnos s partnerom i negovati strast.

U anketi sprovedenoj na bračnim parovima različitih godina otkriveno je kako gotovo polovina (47 odsto) vodi ljubav jednom sedmično, a njih gotovo 10 odsto to čini dva puta mesečno ili manje.

Istraživanje je potvrdilo i da strast i potreba za seksom očekivano postaje sve manja i manja ako retko vodimo ljubav, a to se mnogo češće događa kod žena.

Žene u braku koje govore da im seks s partnerom jednom sedmično ili dva puta mesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva retkost. Razlog tome su životne prepreke, stres i obaveze zbog kojih seks vrlo brzo može da postane predvidljiv pa čak i dosadan, objašnjava Ivon Tomas s poznatog američkog instituta „Kinsey“ koji sprovodi interdisciplinarna istraživanja u području ljudske seksualnosti, pola i reprodukcije.