AKTUELNO

Japansko drvo ili krasula je jedna od najpoznatijih kućnih biljaka.

Krasula raste sporo i stabilno, a možete da je održite u zatvorenom tokom cele godine.

Feng shui je svrstava i u drvo novca. Ukoliko je dobro negujete cveta belim sitnim cvetovima.


Nega krasule


Krasula koja se uzgaja kao kućna biljka potiče iz istočnog rta Južne Afrike. S obzirom na njihove male potrebe za vodom, idealna je za ljude koji nemaju dovoljno vremena da se posvete biljkama.

Svetlost i krasula


Krasuli je potrebna senka u najtoplijem delu leta, ali im je potrebna jaka svetlost da bi postigle svoju najživlju boju. Kada se uzgaja na otvorenom, mesto sa jutarnjim suncem i popodnevnom hladovinom je savršeno. Kada se pak uzgajaju u zatvorenom prostoru, stavite svoje biljke na mesto koje prima jako indirektno svetlo ceo dan ili direktno sunce šest sati dnevno. Idealan je prozor okrenut prema jugu.

Zemljište


Potrebno im je zemljište koje je veoma dobro drenirano i najbolje će se snaći u peščanim i stenovitim mešavinama. Vole neutralno do blago kiselo zemljište. Loše će reagovati na vlažna tla, jer njihovo korenje može lako da istruli.

Zalivanje krasule


Opšte pravilo je da krasulu ne treba često zalivati. Da biste izbegli prekomerno zalivanje, potopite biljku, ostavite da se potpuno ocedi, a zatim sačekajte da se zemlja osuši pre ponovnog zalivanja. Tokom hladnijih meseci možete da smanjite zalivanje.

Autor: