AKTUELNO

Uz nekoliko praktičnih saveta vaša kuhinja može da izgleda sjajno za samo pet minuta. Očistite ručkice na radnim delovima, sredite sudoperu i rasklonite prostor oko frižidera - vaša kuhinja će zablistati u trenu.

Iako vam deluje nemoguće ipak to nije tako. Postoji način na koji možete da očistite kuhinju za samo nekoliko minuta. Usled kuvanja i pripremanja hrane normalno je da se u kuhinji nakuplja masnoća, prljavština i mrvice. Srećom, ovaj nered možete eliminisati vema brzo uz ove sjajne savete za čišćenje. Oni su prilagođeni brzom načinu života - potrebno vam je pet minuta, a možda i manje.

Čvrsta nečistoća

Svakoj domaćici se nekada desilo da joj prilikom spremanja ručka prsne sos od paradajza ili neki druga druga tečnost na čiste bele zidove. Na sreću, postoji način da se brzo i jednostavno rešite ovih tragova.

Radne površine, zidove, pločice možete da očistite koristeći samo jedan mali sunđer, na koji ćete naneti mešavinu boraksa i limunovog soka. Napravite pastu od ovih sastojaka i sunđerom ili peškirom oribajte crne mrlje na sudoperi. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, a onda isperite.

Sjajni kuhinjski elementi

Ručkice na kuhinjskim elementima su jedna od najprljavijih mesta u svakoj kuhinji. Na njima se nakuplja masnoća koja je odlična podloga za razvoj bakterija i drugih mikroorganizama. Zato je potrebno često brisati ručke, a preporuka je da to brzo učinite korišćenjem maramica za dezinfekciju. Nakon što ih obiršete ostavite ih da se osuše na vazduhu, kako bi hemikalije mogle da uklone sve klice. Ako želite da uklonite dosadne otiske prstiju, to možete učiniti sa sastojkom koji verovatno imate pri ruci. Ako vaš ormarić nije napravljen od aluminija ili bakra, obrišite ih čistom krpom koju ste nakvasili sirćetom.

Sredite sudoperu i prostor oko nje

Sve što vam treba je strugač za šerpe. Upotrebite ga za uklanjanje nečistoća koje su se nakupile oko sudopere i slavine. On takođe može da vam pomogne i da vaše šerpe i tiganji zablistaju, a to daje posebnu čar svakoj kuhinji.

Sredite frižider

Postoji velika verovatnoća da se ispod vašeg frižidera nakupilo dosta prašine i prljavštine. Sve što treba da uradite je da s uskim nastavkom vašeg usisavača usisate ivice oko frižidera, a zatim pod obrišite vlažnom krpom.