AKTUELNO

Američki psihoterapeut Edvard Ajčel je još 1988. godine u "Žurnalu seks i bračne terapije" definisao tzv. koitalno poravnanje (CAT — tehnika koitalnog poravnanja), koje je zapravo varijacija čuvene misionarske poze.

Ona je osmišljena tako da se maksimizira stimulacija klitorisa tokom odnosa, a podrazumeva da je muškarčevo telo uzdignutije kako bi njegov polni ud bio usmeren nadole. Na taj način on prilikom odnosa telom vrši trenje po klitorisu i povećava verovatnoću da će ubrzo doći do orgazma.

Kako ističu seksolozi, ova tehnika je postala vrlo popularna jer se u klitorisu nalazi mnogo nervnih završetaka i on je osetljiv na bilo kakav dodir, pa ovakav način stimulacije garantuje postizanje vrhunca.

Foto: Unsplash.com

Uz to, bliskost s partnerom je veća, okrenuti ste licem prema licu, koža se dodiruje velikim delom, što doprinosi osećaju intimnosti i povezanosti. Stručnjaci ističu da je kod ove poze moglo bi da pomogne pet stvari: potrebno je fokusirati se na trljanje, usporiti, započeti odnos oralnom stimulacijom, staviti jastuče ispod ženske strašnjice kako bi se tehnika bila bolje izvedena i uključiti seks-igračke.

Autor: Z.L.