AKTUELNO

Dosadnih insekata u kući često je teško rešiti se, a neki poput moljaca brzo i tiho mogu da naprave haos, uništavajući odeću i nameštaj.

Ako i sami imate problem s dosadnim i štetnim moljcima, sigurno niste jedini, ali postoji način da ih se rešite: The Sun otkriva jedan jednostavan trik s kojim ćete moljce zauvek oterati.

Naime alkoholno sirće koji se koristi i kao prirodno sredstvo za čišćenje menja pH vrednost površine koju dodiruje, a jajašca moljca i njegove larve ne mogu da prežive u tako kiseloj sredini.

S obzirom na to da većina domaćinstava ima sirće u svojoj kuhinji, savet je vrlo jednostavan, a funkcioniše upravo zbog visoke kiselosti sirćeta koja moljcima nikako ne odgovara.

Ipak, samo će alkoholo biti prejak pa ga uvijek prije razrijedite s malo vode. Budite oprezni kada ga koristite u domaćinstvu jer može oštetiti neke površine; npr. metalne, kamene ili drvene.

Sva mjesta na kojima nalazite moljce očistite mješavinom octa i vode, a ne zaboravite na vješalice za odjeću i unutarnje ladice u kojima mogu vrebati.