AKTUELNO

Ovaj prostor je veoma bitan jer u njemu provodimo dosta sati u toku dana!

Spavaća soba je prostor u kojem provodimo oko 8 sati svakog dana, zato je dobro da energija u njoj bude u ravnoteži. Krevet u spavaćoj sobi simbol je mira, odmora, opuštanja, a njegov položaj može značajno uticati na energetsko stanje, kao i vašu ljubav, odnose, zdravlje, raspoloženje, blagostanje itd.

Koje je idelano mesto za krevet u spavaćoj sobi prema feng šuiju, kao i koje greške treba izbeći – pročitajte savete ispod:

Komandni položaj – U feng šuiju krevet se postavlja po principu komandne pozicije. Želite da vaš krevet bude postavljen tako da kada ležite u krevetu, možete videti vrata spavaće sobe, piše Sensa.story.hr. Međutim, nije dobro da bude direktno u liniji sa vratima – pa je najbolje krevet postaviti dijagonalno od vrata. Ako vaša soba nije dovoljno velika ili nema dobar oblik za komandnu poziciju, možete korigovati krevet ogledalom. Postavite ogledalo tako da kada ste u krevetu možete videti odraz vrata.

Postavljanje kreveta u odnosu na vrata – Pored komandne pozicije, postoje i druge smernice koje treba imati na umu kada postavljate krevet u odnosu na vrata spavaće sobe. Ovde morate da se uverite da prilikom otvaranja vaša vrata ne dodiruju nijedan deo vašeg kreveta. Takođe, izbegavajte da držite stopala pravo prema vratima – što se često naziva „položaj u kovčegu“.

Postavite uzglavlje uz čvrsti zid – Uzglavlje vašeg kreveta mora biti čvrsto naslonjeno na čvrsti zid. To znači da ste podržani s leđa. Drugo, izbegavajte prozore iza uzglavlja ako je moguće. Ovo je posebno važno ako ste u prizemlju ili imate problema sa očima. Bolje je imati čvrst zid iza sebe.

Postavite krevet što dalje od zida toaleta – Izbegavajte deljenje uzglavlja sa zidom toaleta. To znači da želite da isključite postavljanje kreveta na zid koji ima toalet na drugoj strani. Ne želite da imate toalet na drugoj strani zida od glave.

Uverite se da imate prostora sa obe strane kreveta – Prostor sa obe strane omogućava ravnotežu vašeg jina i janga, kao i prostor za svakog partnera (ili budućeg partnera). U idealnom slučaju, trebalo bi da imate prostora sa obe strane od oko pola metra. Ako to nije moguće, učinite sve da imate što više prostora sa obe strane zida. U redu je da deca imaju krevet uza zid jer im to može pomoći da pruže podršku.

Izbegavajte grede i nagnute plafone – Za najbolji feng šui smeštaj, želite da prostor iznad vašeg kreveta bude bez greda i kosih plafona. Ove arhitektonske karakteristike iznad kreveta mogu stvoriti nepotreban pritisak.