AKTUELNO

Neometan i redovan san, preduslov je dobrog zdravlja.

Kada padne mrak, svi očekuju osveženje i opuštanje, ali to je često nemoguće jer je temperatura u spavaćoj sobi previsoka. Tada bi većina ljudi najradije iskočila iz sopstvene kože, nakon što shvate da im ne pomažu svlačenje celokupne posteljine i spavanje samo u donjem vešu.

Neometan i redovan san, preduslov je dobrog zdravlja, pa je neophodno da preduzmete određene korake, kako biste ga dobili i na visokim temperaturama.

Debele i tamne zavese

Debele zavese crne ili teget boje, pravljene od lana ili baršuna, savršeno su sredstvo koje će sprečiti sunčeve zrake da dopru u vašu spavaću sobu. One mogu da spuste temperaturu i do pet stepeni. Najbolje je da preko dana budu navučene na prozore. Ukoliko imate roletne, zavese vam nisu potrebne, prenosi Novosti magazin,

Lanena posteljina

Lan je izvrstan izbor posteljine za leto, jer je u pitanju prirodan i lagan materijal. Neće dovesti do pregrevanja tela, pa se nećete ni znojiti ispod ovakve posteljine.

Zamenite sijalice u sobi

Pojedini tvrde da primećuju kako svetlost sijalice zagreva vazduh u sobi. U tome može biti istine, s obzirom na to da se i sama sijalica zagreva dok je upaljeno svetlo. Preporučuje se da zamenite jake sijalice onima sa manjom voltažom i tako smanjite zagrevanje prostorije.