AKTUELNO

Ako se teško budite i ne stižete čak ni da doručkujete, promenite naviku jer će vam ova hrana pomoći da se ne osećate pospanim.

Kada u jednom trenutku na poslu osetite zamor, dekocentriše vas svaka sitnica, pospani ste, najbolje bi bilo da svom telu pružite malu pomoć kako biste ostali budni. Pojedite neku od ovih namirnica:

Kafa

Kofein je najdostupniji u kafi, pa će vam jedna šoljice kafe sigurno pomoći da ostanete lakše budni i da se bolje skoncentrišete.

Foto: Pixabay.com

Citrusi

Oni jačaju imunitet, ali sok od ceđene naranđe može da vas razbudi ujutru baš kao i kafa. Čaša svežeg soka od narandže sadrži vitamin C, a kiselkasti ukus i glukoza probudiće mozak za tili čas.

Jaja

Naučnici su ustanovili da proteini najbolje utiču na moždane ćelije, održavaju nas u budnom stanju. Zato je najbolje da kada osetite nesanicu pojedete jaje, jer se u belancetu nalazi najveća količina proteina.

Za ROMANTIKU I KREVET: Evo kako žene u Srbiji traže muškarce!

Orasi

Oni imaju najveću koncetraciju omega-3 masnih kiselina, što ih i čini najvećim proizvođačem energije u organizmu.

Foto: Pixabay.com

Zeleniš

Kelj, blitva i ostale zelene biljke mogu da pomognu u proizvodnji energije, jer u kombinaciji sa folnom kiselinom, vitaminom C i K, utiču na rad mozga.

Crna čokolada

Kakao u crnoj čokoladi je taj koji se bori sa stresom i povećava energiju.

#Hrana

#Spavanje

'