AKTUELNO

Čips je omiljena grickalica mnogih. Slastan ukus i hrskavost čine da ova namirnica decenijama ne gubi na popularnosti.

Nažalost, kada ga kupujete, on dolazi u ograničenoj količini, pa se desi da nestnane, a vi ste usred gledanja filma.

Međutim, odlična vest za sve vas koji petkom uveče volite da sedite kod kuće sa društvom uz grickalice, ili vas koji pripremate dečiji rođendan, imamo sjajnu vest.

Čips se pravi sasvim jednostavno i za njega su vam potrebna samo tri sastojka. Sa pola kilograma do kilogram krompira možete da napravite uveliku količinu i da uživate do mile volje.

Sastojci:

– krompir, pola kilograma

– ulje

– sirće, 1,5 kašika

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite ga na listići. Kako bili što tanji, možete ih seći i ljuštilicom. Nakon toga potopite krompir u vodu i ulijte sirće.

Neka tako odstoji jedno sat vemena, a nakon toga prospite vodu i dodajte novu, ali ovog puta bez sirćeta.

Ostavite ga opet da odstoji jedno sat vremena, a zatim prospite vodu i komadiće krompira na neku krpu (nemojte na ubrus) kako bi upili vodu.

Zagrejte ulje i pržite krompir, ali se trudite da se kriškice ne dodiruju, kako se ne bi zalepile.

#Recept

#domaći

#čips