AKTUELNO

Verovatno se barem jednom u vašem društvu povela polemika o tome kada je pravo vreme za ženidbu ili udaju.

Iako ne treba generalizovati, na jednom sajtu su muškarci delili svoje mišljenje u kojim godinama oni smatraju da bi trebalo stati na ludi kamen.

Mišljenja su različita, ali ono u čemu se većina njih slaže jeste da pre 25. godine ne treba ulaziti u brak.

– Čini mi se da sami sebe stopiramo kao društvo samo radi toga da ispoštujemo većinsko mišljenje, a to je da treba da se ‘iživljavamo’. Apsolutno ne bih oženio devojku koja se iživaljavala, ali eto možda grešim – napisao je ovaj mladić, a zatim dodao da pod pojmom “iživljavanje” smatra sekusalno promiskuitetno ponašanje. A evo šta su mu ljudi odgovorili na ovo!

Prvi korisnik je smatrao da ne postoji tačan odgovor, već da svako treba sam da bira kako živi. Zatim se drugi nadovezao i napisao:

Foto: Pixabay.com, Unsplash.com

– Glupost. Ženiš se kada se ti osećaš spremno, kada nemaš muku u želucu na samu pomisao, kada znaš da je ona ta sa kojom možeš da provedeš život. Pusti šta drugi kažu jer od toga nema vajde, zato gledaj sebe i svoj život.

– Veoma individualna stvar, al recimo da sam mogao da biram, oženio bih se pre 30-te, a nikako pre neke 25. godine života – odogovorio je treći. Dok su jedni smatrali da je najbolji period između 30 i 35 godina, drugi su bili stava da se nikako ne traba ženiti pre 25. godine.

– Lično, pre 27 ili 28 ne bi trebalo, jer većina nas je tada nezrelo – napisao je jedan muškarac. Na kraju se većina složila da pravo vreme za žendibu ili udaju ne postoji, već da je to stvar individualne prirode.

A poruka za kraj glasila je da kada sretnete partnera koji vam odgovara u potpunosti, ispunjava vas i podržava u svemu, tad je pravo vreme.

A šta vi mislite, koje je za vas idelano vreme za ženidbu?