AKTUELNO

Iskoristite sočne kruške dok se još uvek mogu naći na tezgama pijaca.

Iskoristite domaće kruške dok ih još možete naći na pijacama, ili ukoliko ste ih već kupili i svi su izgledi da ih nećete pojesti i koje ne mogu dugo da stoje u svežem stanju.

Kruške operete oljuštite i isečete na kriške. Ređajte ih u tegle. Iskoristite tegle od najmanje 1.5 ili 2 kilograma. Napunite tegle do vrha sa kruškama.

Na svaku teglu dodate 5 kašika šećera. Nalijete do vrha sa hladnom vodom zatvorite tegle sa poklopcem i dobro pritegnete.

U jednu dublju šerpu po dnu šerpe stavite kuhinjsku krpu, ubacite tegle i nalijte hladnom vodom do vrha da tegle ostanu u vodi. Kada voda proključa kuvati 20 minuta. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se tegle ohlade u toj vodi ne vaditi ih. Kada se ohlade povaditi, obrisati i spakovati .

Autor: