AKTUELNO

Nadri lekarstvo je sada sve više na internetu. Uzimanje lekova na svoju ruku, po sistemu nekome odgovara pa će verovatno i meni, nikako nije dobro, rekao je za Pink, ginekolog dr Vanja Milošević.

- Za mene je to užasavajuće. Moramo biti obazrivi zbog čega i šta treba da pijemo. Mislim da je to jedna loša navika koje moramo što pre da se oslobodimo - rekao je Milošević.

Kako kaže, posebna stvar je kada to rade mladi ljudi ili deca. Dodaje da mlade žene koje su tek zakoračile u reproduktivni život, posebno moraju da paze, jer mnogi lekovi mogu biti kontraindikovani.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sada se suočavamo sa pojavom nekih bolesti za koje smo mislili da su iskorenjene, kao što su sifilis i gonoreja. Ima jedna cela grupa seksualno prenosivih bolesti, a to su hlamidija, mikroplazma i ureaplazma, koje nemaju klasičnu kliničku sliku - rekao je Milošević.

Dodaje da postoje i skrivene polne bolesti sa mirnom kliničkom slikom i često se otkriju kada žena dođe zbog nekog drugog razloga kod ginekologa, međutim, dodaje, njihovo ne lečenje jako utiče na sterilitet kod žene.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ženama savetujem da rade sistematske preglede, gde će se ići na to da se otkriju takve bolesti - rekao je dr Milošević.

Ističe da njihovo prisustvo u organizmu može napraviti dugoročne posledice.

Autor: