AKTUELNO

Ako mislite da ljubav predstavlja samo osećanja - grdno grešite. Ljubav je ponašanje, akcija, odnos koji podržava zajednički cilj i međusobno poštovanje.

A ako osoba nije voljna da svoja osećanja navodne ljubavi stavi u okvire ponašanja i postupaka koji neguju odnos sa izabranikom svog srca, onda je trenutak i da preispita stvarnu prirodu tih osećanja.

Ako niste sigurni da li je u pitanju samo privlačnost, požuda ili istinska ljubav koja je održiva, "Your Tango" nudi listu koju možete da čekirate kako bi procenili da li je ono što osećate zapravo ljubav ili nešto drugo.

1. Svesno se stavljate u kompromitujuću situaciju

Nije neuobičajeno da se muškarci i žene, naročito oni koji rade zajedno, nađu u društvenim situacijama nakon posla ili na putu za posao. Međutim, ako stavite sebe u situaciju da se tokom kasnih noćnihi sati zateknete jedan na jedan sa kolegom koji može da vas smatra privlanom osobom, pa je još uključen i alkohol - to je jednostavno nerazumno.

Ako ste zaista zaljubljeni, vaša posvećenost vezi mora da ima prioritet nad svim upitnim ili primamljivim društvenim interakcijama. Dakle, ne stavljajte se u takvu poziciju za početak.

Foto: Pixabay.com

2. Čuvate tajne od partnera

Naravno, ne govorimo o čuvanju rođendanskih iznenađenja jer ona su dobra - tajne su te koje su loše. Čuvanje važnih informacija od partnera je opasno ponašanje koje može da dovede do sloma poverenja kada se otkriju.

Kada ste zaljubljeni, morate da verujete jedno drugom i da saopštavate i dobre i loše vesti o svemu što bi moglo da utiče na vašu percepciju. Ne, ne morate da razotkrijete svaki detalj prethodne veze, ali skrivanje cele veze - jednostavno nije mudro.

3. Delite drugima vaše međusobne tajne

Vaš partner je sa vama u intimnoj vezi jer se oseća bezbedno sa vama. Kada neko sa vama podeli svoje najdublje misli, osećanja i tajne, veruje vam i da ćete ih zadržati za sebe.

Ako ste čak i u iskušenju da otkrijete njihove lične, privatne podatke, onda se zapitajte šta se zaista dešava. Ako ga/je zaista volite, ovo se nikada neće dogoditi. Ovo važi i nakon raskida - osobe sa integritetom ne dele lične tajne.

4. Očigledno ga/je ne poštujete

Da, svi s vremena na vreme postanu nervozni i svi se okliznu i "istresu" na ljude koje najviše vole. Međutim, tretiranje vašeg partnera sa nepoštovanjem je uvek neprihvatljivo. Vikanje, psovanje i spuštanje je siguran znak vaše emocionalne nezrelosti i pokazatelj da ih ne volite i ne poštujete onako kako bi trebalo. Ljubav i poštovanje su neodvojivi u intimnoj vezi.

Foto: Pixabay.com

5. Zanemarujete partnera ili ga ignorišete

Zanemarivanje partnera je veliki trad da ljubav ili ne postoji ili da brzo bledi. Kako se kaže da suprotnost ljubavi nije mržnja, već ravnodušnost, ako vam više nije stalo do toga šta vaš partner misli, oseća ili treba - vaša ljubavna veza je u nevolji.

Vreme je da ponovo procenite svoja prava osećanja. Možda je vaš odnos u privremenom padu koji se može oživeti ili pokrenuti ispravnom pažnjom. A možda i ne. Održiva ljubav zahteva brigu i negovanje.

6. Odbijate partnerov zahtev za pažnju ili naklonost

Ako uskraćujete naklonost kada vas partner pita za zagrljaj, a vi kažete da nemate vremena i okrenete se i odetete svojim putem - to je veliki problem. Ako neko može da odustane od molbe za pažnjom ili naklonošću koji traju manje od minut ili dva, vreme je da preispita svoju posvećenost partneru. Šta je ovde pravi problem?

7. Ne poštujete partnerovu porodicu

Postoji li član partnerove porodice koji vas izluđuje? Voleti porodicu partnera nije uvek lako i ponekad nas izaziva na neočekivane načine. Tačno je, prihvatili ste da volite jednu osobu, a ne čitavu familiju koji možda i nisu jednako šarmantni. I da, nekada, možda i stalno može da bude teško da ih uvek volite, ali nepoštovanje prema njima nikada nije prihvatljivo.

Vaš partner ih voli, stoga osmehnete se i tretirajte ih sa poštovanjem i zapamtite da je vaš partner taj koji je povređen ako radite drugačije.

8. Odbijate da raspravite o važnim pitanjima

Isključivanje, umesto razgovora o problemima veoma je dobar recept za neuspeh veze. Ako zaista volite vašeg partnera, naći ćete hrabrosti da razgovarate o svojim problemima.

Nedostatak veština rešavanja sukoba je glavni razlog zašto se parovi i razilaze. Zdrave veze podrazumevaju iskrenu i otvorenu komunikaciju. Ako volite vašeg partnera, bićete spremni da razgovarate o onome što je važno, čak i kada je to potencijalno teško. Duboko udahnite i samo uradite to.

9. Puštate partnera da uradi sav posao

"Partnerstvo“ je sinonim za vezu i brak. Ako jedna osoba radi sav posao kako bi podržala zajednički život para - to onda nije partnerstvo. Savremeni brak se odnosi na istinsko partnerstvo - uzajamno deljenje životnih odgovornosti, a ne samo zabavu.

10. Takmičite se sa partnerom

Pobeda i poraz su termini koji su za igre i sportske aktivnosti, a brak i veza su partnerstvo — timski rad u kojem je vaš tim uvek pobednik. "Udaranje recki" stvara nepotrebno takmičenje između partnera, koje se najčešće završi svađom. Partner je u vašem timu i vi u njegovom/njenom, zbog čega morate da se bodrite.