AKTUELNO

Nekada ni sami muškarci nemaju odgovor na pitanje zašto su izgubili interesovanje.

Sve više žena se pita zbog čega muškarci gube interes, a sigurno se i vama nekada prijateljica požalila na situaciju u kojoj je sve bilo idealno, sve dok više nije bilo idealno.

Bez obzira na to da li ste u dugoj vezi, ili ste tek izašli na svega nekoliko sastanaka, velike su šanse da će, iako je u startu pokazivao ogromnu zainteresovanost, muškarac vrlo brzo i da se povuče.

Razloga može biti mnogo - od najbanalnijih, do prilično ozbiljnih, a verovali ili ne, ali, nekada ni sami muškarci nemaju odgovor na ovo pitanje.

Najčešći razlozi

Prepoznajte na vreme stabilne muškarce i izbegnite u startu ovu situaciju. Ne treba vam emocionalno nezrela osoba u 30-ima ili 40-ima.

Većina muškaraca tokom odrastanja postanu prave zrele osobe koje izgube strah od vezivanja. Međutim, kod nekih se to ne dogodi. Oni i dalje zadržavaju u sebi strah od obaveza.

Muškarci su hrabri ili se prave hrabri kada se radi o nekim banalnim stvarima, na primer, kada gledaju neki strašan film ili kada treba da ubiju veliku bubu. Ali kada treba da izraze svoja osećanja, izgube se i zaneme. Neki muškarci vole da menjaju žene, jer tako smatraju da su još poželjni, a to im u isto vreme pruža i osećaj slobode. Veliki broj žena u kratkom vremenu prija njihovom egu, osećaju se pametno, zanimljivo i atraktivno. Oni igru osvajanja doživljavaju kao takmičenje i jednom kada shvate da su vas osvojili, ta igra im više nije zanimljiva.

Držanje distance ponekad je poželjno

Glavni savet kod ovakvih ili sličnih situacija jeste taj da usporite i vi. Iako ste možda jako zaljubljeni i najradije biste s njim provodili svaki slobodan trenutak, pokušajte malo da se kontrolišete. Čak iako se radi o dugogodišnjim vezama. Bitno je da nikada u vezi ne dajete maksimum sebe. Neka muškarac bude taj koji će imati osećaj da mora da vas uhvati da ne pobegnete.

Muškarci su po prirodi lovci, tako da, iako vam se čini da je neodoljiv, zadržite malu distancu. Izađite povremeno s prijateljicama, neka vidi da se ne vrti sve oko njega i da imate i druge mogućnosti.

Suočavanje sa strahovima

Muškarci se ponekad boje svojih osećanja. Možda nisu imali u planu da se tako brzo zaljube i preplašili su se hemije koja se dogodila. U tom trenutku, oni će pobeći, jer ne znaju kako da se nose sa tim. Ne žele i neće da se suoče sa svojim strahovima, bez obzira na interes.

Kada to uočite ili osetite, usporite malo. Pokušajte da popričate neobvezno sa njim. Vremenom ćete u razgovoru doći i do te teme. Suptilno mu dajte neke savete i uz što više razgovora, rešićete problem.