AKTUELNO

Kada je pravo vreme da se neko skrasi i stane na ludi kamen? Izgleda da stručnjaci imaju odgovor.

U brak se ulazi sa osobom koju volite, sa kojom imate ista interesovanja i životne ciljeve. Godine nisu mnogo tu presudne. Ali, stručnjaci ne misle tako. Ispostavilo se da se posle 32. godine šanse za razvod povećavaju za 5 odsto svake godine.

Psihoterapeut Lori Gotlib kaže da su tridesete godine najbolje da se osoba skrasi ako ne želi da se razvede. Ona je u podkastu "The Diary of a CEO" pričala o najboljim godinama za ulazak u brak i tom prilikom rekla: "Kada se venčate previše mladi, nemate veštine i niste izgradili lični život, a niste ni dovoljno zreli."

Ali, to nije dobra vest za ljude u 30-im godinama koji još nemaju nameru da uđu u brak. Ispostavilo se da se nakon navršene 32. godine izgledi za razvod povećavaju 5 odsto svake godine.

"Kako stariš, sve si strožiji, imaš drugačija očekivanja, kad si mlađi fleksibilniji si", rekla je Lori, pa dodala:

"S godinama postajemo u vezama sve manje otvoreni, imamo sve više negativnih iskustava. Odnosi koji nisu uspeli određuju način na koji se ponašamo u narednim odnosima".

Studija iz 2015. godine pokazuje da postoji relativno mali period, od 25. do 32. godine, da se pronađe ta posebna osoba. Lori je rekla da su srednje do kasne dvadesete godine optimalan period za pronalaženje pravog partnera jer "imate bolji osećaj ko ste, znate više o tome šta želite i možete da rastete zajedno kao par, i stičete više zajedničkih iskustava".

Autor: