AKTUELNO

Kako bi sebi olakšali sređivanje doma, ljudi se dovijaju na razne načine.

I dok je ranije glavna stvar za čišćenje mikrotalasne bila sa limunom i sirćetom, izgleda ga je zamenio novi trik i to sa tabletom za pranje sudova.

Sve što je potrebno jeste da stavite tabletu u posudu sa vodom i sačekate da se rastvori. U međuvremenu izvadite sve što stoji u mikrotalasnoj (tanjir, rešetkica…), pa to posebno operite.

Kako biste lakše uklonili čestice hrane iz unutrašnjosti mikrotalasne, koristite vlažnu krpu. Nakon toga obavezno stavite rukavice, jer tablete ili kapsule za mašinu za pranje sudova mogu da iritiraju i osuše kožu i unište tkaninu na odeći zbog jakih sastojaka, piše housedigest.com.

Budite posebno oprezni da rastvor koji ste napravili za čišćenje mikrotalasne rerne ne dođe u kontakt sa vašim očima, jer će izazvati ozbiljne opekotine. Umočite krpu u rastvor, ocedite višak tečnosti i dobro obrišite unutrašnjost.

Krpu kojom čistite treba često ispirati u čistoj vodi i ponavljati tehniku ​​uranjanja, ceđenja i brisanja. Mrlje iz mikrotalasne bi trebalo veoma brzo da nestanu. Kada je ona čista, njenu unutrašnjost prebrišite čistom i mokrom krpom, kako biste uklonili ostatke otopljene tablete.

U mikrotalasnu zatim vratite sve što je tu i stajalo i vaš mali kućni aparat je spreman za ponovnu upotrebu.

Dobra stvar je da, ukoliko vam je ostalo rastvora za čišćenje, možete ga koristiti za pranje unutrašnjosti frižidera ili drugih zaprljanih kuhinjskih površina.