AKTUELNO

Zavese za kadu su funkcionalne, a mogu da budu i vrlo dekorativan detalj u vašem kupatilu. A kako su u stalnom kontaktu sa vodom, često se dešava da se na njima nakupe mrlje i buđ.

Zato se preporučuje njihovo redovno čišćenje. Optimalno je da to bude na svaka tri, četiri meseca, naravno, ako vidite da su se uprljale sigurno da nećete čekati da prođu meseci pre nego što ih operete. Takođe, što su starije, potrebno je da se češće čiste.

Da biste sa njih uklonili mrlje od buđi, stavite plastičnu zavesu u mašinu za pranje veša sa malo deterdženta i izbeljivača (ako je zavesa bela ili prozirna). Takođe, važno je da ih perete na niskoj temperaturi.

A da bi se one bolje očistile, dodajte nekoliko starih belih peškira u veš-mašinu sa njima. Zatim je okačite da se osuši ili je stavite u sušač na nekoliko minuta, samo što sa tim morate biti izuzetno pažljivi.

Da biste duže održali njihovu svežinu, obavezno otvorite zavesu posle svakog tuširanja kako biste ispustili što više pare i vlage. Tako ćete produžiti vreme između dva čišćenja.