AKTUELNO

Želja da svojoj ćerki pruži zdravu majku, bila je presudna na putu ove žene ka gubitku kilograma.

Zalin Vitvort je nekada važila za najdeblju ženu na svetu, a kako bi regulisala svoju ishranu i život, učestvovala je u rijaliti seriji u kojoj su bili ljudi teški skoro 300 kilograma.

U ovom rijalitiju, učesnici pokazuju njihov put gubitka kilograma, kao i odnose koje imaju sa porodicom i prijateljima.

Upravo tu je Zalin shvatila da joj je jedna od glavnih prepreka do cilja, zapravo njen muž Garet, koji je sabotirao njeno mršavljenje.

Kako je on tada priznao, supruga mi je bila vrlo privlačna s tako velikim viškom kilograma, zbog čega nije želeo da ona smrša, a čak je smatrao da bi bilo dobro da se još ugoji.

Ipak, želja da svojoj ćerki pruži zdravu majku, bila je presudna na putu ove žene ka gubitku kilograma.

U rijalitiju u kom su učestvovali bio je najzapaženiji trenutak kada Zalin želi da jede salatu, a Garetova reakcija je bila grozna:

- Ako želiš da jedeš travu, idi u baštu da paseš - odbio je tada da joj naruči zdrav obrok.

Međutim, uprkos tome, Zalin je supela da smrša više od 100 kilograma, koliko joj je bilo potrebno da bi joj se odobrio gastrički bajpas. Vremenom je izgubila oko 215 kilograma, a muž ju je ohrabrivao da se ponovo ugoji.

Ubrzo je usledila i operacija uklanjanja viška kože, a samo posle toga je izgubila još 23 kilograma, ali i podnela zahtev za razvod.

Međutim, kasnije pala u tešku depresiju i ponovo se okrenula nezdravim navikama i gojenju. Na svu sreću taj ciklus je prekinula, kada je krenula na psihoterapiju i vratila se na pravi put.

- Shvatila sam da sam zavaravala sebe i da me je ta laž ubijala. On nema predstavu koliko sam bila blizu smrti svakog dana - rekla je svojevremeno Zalin.

Kako su pisali američki mediji, Zalin i dalje živi u Teksasu, a pronašla je i čoveka svog života Džeka Epa, koji joj je prava podrška kada je zdrav život u pitanju.