AKTUELNO

I dok je za mnoge pravi izazov da odaberu rasu koja će odgovarati njihovim navikama i životnom stilu, profesionalna dreserka pasa tačno zna koje pse bi, a koje nikada ne bi držala kao kućne ljubimce.

Iako svoja pozitivna iskustva često prenosi na svom TikToku, ovog puta dreserka se osvrnula na negativno i objasnila koje tri rase ona sama nikada ne bi želela da ima, jer su „previše tvrdoglave”. Prvi na njenoj listi su sibirski haski i njegov veći rođak, aljaski malamut.

1. Aljaski malamut i sibirski haski

„Obe rase su apsolutno ne…“, kaže ona, a razlog je to što su veoma tvrdoglavi i nezavisni. I aljaski malamut i sibirski haski su uzgajani da vuku sanke i dele mnoge slične karakteristike, ali su takođe prilično različite. Obe su nordijske, radne rase koje dobro podnose ekstremno niske temperature i dobro rade u čoporu, ali dok je malamut vukao teret na velike udaljenosti, haski je istorijski bio bolji kao ‘sprinter’. Međutim, najočiglednija razlika u veličini između ove dve vrste je ta što haskiji mogu da narastu od 51 do 60 centimetara i da teže 27 kilograma, dok malamut dostiže visinu od 64 centimetra i teži čak 38 kilograma.

2. Anadolski i Kangalski ovčari

Sledeći na listi ove dreserke pasa bili su veliki psi čuvari stoke, Anadolski i Kangalski ovčar. „Volim ove pse, mislim da su sjajni i neverovatni, odlični su u onome za šta su uzgajani, ali lično nikada ne bih imala jednog za kućnog ljubimca, osim ako naravno nemam stoku“, kaže dreserka u svom TikTok video, dodajući kao razlog i njihovu bezvoljnost i nezavisnost.

3. Šiba Inu

Rasa iz Japana kojoj je potrebno mnogo fizičke i mentalne stimulacije. „Nikada ne bih zadržala Šiba Inu, iako su to veoma slatki i lepi psi. Veoma su tvrdoglavi i izuzetno nezavisni“, kaže ona. „Kažeš im da sednu, legnu ili dođu, a oni kao da te šalju do đavola…“, objasnila je ona na snimku koji je postao viralan sa 2,7 miliona pregleda.

Autor: