AKTUELNO

Ako ste stali na vagu u odeći i ona je pokazala više kilograma nemojte odmah da se nervirate.

Normalno je da vam vaga pokaže više kilograma ako ste stali na nju u odeći, a ključ je u tome da znate koliko kilograma da smanjite.

Desilo vam se sigurno da ste teži kada odete kod lekara da vas izmeri nego kada se merite kod kuće. Bez brige, vaša kućna vaga je tačna samo ste teži zbog odeće koju ste imali na sebi tokom merenja.

Istraživanje koje je objavljeno u Internacionalnom žurnalu za gojaznost, objašnjeno je koliko tačno kilograma trebamo da oduzmemo ako smo se merili obučeni.

Foto: Pixabay.com

Istraživanje je obuhvatilo 50 odraslih ljudi čije merenje je praćeno tokom jedne godine. Praćene su brojke bez i sa odeće tokom sva četiri godišnja doba sa različitom odećom. Autori su došli do zaključka da žene treba da oduzmu 750 grama, a muškarci 1.150 grama od brojke koju vide na vagi, piše "PopSugar".

Imajte ove cifre na umu sledeći put kada stanete na vagu, a niste prethodno skinuli sve sa sebe. Ovde nije uračunata obuća, pa se pri merenju obavezno izujte. Imajte na umu i da oni koji se redovno mere imaju najmanje oscilacija u težini i najboljeg su zdravlja.

Pročitajte još: PROLEĆNI DETOKS: Pet namirnica koje čiste telo i vraćaju energiju

#Kilogrami

#Težina

#Vaga

#Žena

'