AKTUELNO

Ako su vam često tople ruke obratite se lekaru da biste sprečili bolest na vreme.

Ako vam neko kaže da su vam ruke baš tople, verovatno ćete to zanemariti, a ne znate kakve posledice može da ima po vaše zdravlje.

Kada su nekome često tople ruke to može da ukazuje na nekoliko opasnih stanja, a jedan od njih je visoki krvni pritisak. Takođe, tople ruke mogu da ukazuju na celulitis, odnosno akutnu infekciju kože koju ćete lako prepoznati ako su ruke vrele, dlanovi se znoje i javlja se crvenilo. Ovo je, takođe, znak da se u telu javlja hronična upala, a najčešće je u pitanju reumatoidni artritis koji se ispoljava toplotom, bolovima u ručnom zglobu i prstima i teškom pokretanju šake.

Tople ruke ukazuju i na rizik od sindroma karpalnog tunela koji nastaje zbog pritiska nerva, a uzrokuju ga artritis, ciste, povrede i problemi sa štitnom žlezdom. Ovo stanje se ispoljava kada je ruka otečena, topla i slaba. Druge bolesti na koje upućuju tople ruke su periferna neuropatija, odnosno oštećenje nerva, bol u mišićima i kostima (fibromialgija) i bolno crvenilo na koži (eritromelalgija). Ako su vam često tople ruke, obratite se lekaru jer tako na vreme možete da sprečite bolest.

Pročitajte još: MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ: Zvezde donose brojne OPASNOSTI, mnogima je ovo KLJUČNI MESEC

#Bolest

#Ruka

'