AKTUELNO

Ovaj recept je prava čarolija za ljubitelje slatkog, ali i onih koji žele da uživaju u jednostavnom, a neodoljivom dezertu.

Ovaj recept nije samo običan kolač to je prava mala zimska čarolija koja vas vraća u detinjstvo i mami osmeh na lice.

Savršen za porodična okupljanja ili trenutke kada želite da se počastite nečim slatkim, a prirodnim Priprema je laka, a rezultat neodoljiv.

Sastojci:

5 većih sočnih jabuka

100 g kristal šećera

50 g smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

50 g putera

100 g brašna

50 g oraha ili badema (po želji)

1 kašika limunovog soka

Šlag ili kugla sladoleda za serviranje (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jabuke očistite, izvadite sredinu i narežite ih na kolutove. Pospite limunovim sokom da ne potamne. U manjoj posudi pomešajte oba šećera, cimet, brašno i iseckane orahe. Dodajte puter i prstima utrljajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Jabuke složite u vatrostalnu posudu i pospite pripremljenom smesom. Pecite 25-30 minuta dok jabuke ne omekšaju, a vrh ne dobije zlatnu boju. Poslužite toplo, po želji sa šlagom ili sladoledom.

Autor: A.A.