AKTUELNO

Balans, balans i balans – reč koja se najčešće ponavlja kada je ishrana u pitanju.

Ovo je zaista jedan od najkorisnijih i najboljih saveta koji možete da dobijete od nutricioniste, a postoji dosta pisanih dokaza koji sada stavljaju izbalansiranu ishranu u sam centar pažnje.

Slično je odlasku na hamburger posle napornog treninga u teretani ili ispijanju soka od jabuke dok istovremeno umesto stepenica koristimo lift. Alisa Koen nutricionista iz Njujorka kaže da je pravilo broj jedan u mršavljenju balans u ishrani. Tačnije, svaki put kada pojedete nešto nezdravo ili "zabranjeno" uparite ih sa nekom zdravom namirnicom.

Ukoliko vam se jede pica, nemojte je izbegavati. Uzmite parče pice sa dosta povrća i pored toga poručite veliku porciju salate. Ključ je u tome da sebe ne lišavate nijedne namirnice u potpunosti.

- Kada nam je nešto zabranjeno, onda mi želimo baš to. A onda kada rešimo da se počastimo, tada obično preteramo. Trebamo da budemo svesni toga da je hrana tu uvek kao opcija, rekla je ona.

Ona nije pristalica "varanja" tokom dijete. Ne zagovara restriktivnu ishranu koja podrazumeva da jedan dan možete da jedete šta vam je volja, već da svakog dana sebi dozvoljavate da se častite. Tako ćete da izbegnete prejedanje. Ipak, vodite računa čime se častite jer su neke poslastice bolje od drugih. Ona preporučuje da to bude komadić crne čokolade sa kikiriki puterom.

Ona svima poručuje da slobodno jedemo kolače ako nam se jedu kolači, ali da im dodamo par komadića jabuke ili nekoliko borovnica. Tako ćemo pojesti nešto što zaista želimo sa nečim što je veoma zdravo za nas. Najvažnije je zadržati balans u ishrani jer samo tako ćemo mršaviti zdravo i bićemo srećni.

#Sladoled

#Voće

#mršavljenje

'